Nem derült ki egyértelműen, egyezik-e a leirat és a hangfelvétel

Molnár Zsolt a Parlamentben azután nyilatkozott újságíróknak, hogy a bizottság tagjai belehallgathattak az eredeti hangfelvételekbe a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat épületében. A szocialista politikus azt mondta: a felvétel rossz minőségű, tartalma nehezen kivehető, ezért javaslatára a jövő héten - miután kiszűrik a háttérzajokat - ismét belehallgatnak a hanganyagba.

Kérdésre válaszolva azt mondta: amit hallottak, megegyezik a leiratban olvasható szöveggel, de legalább ugyanilyen fontos lett volna, hogy kiderüljön, a leiratban kipontozott részek milyen kijelentéseket takarnak, ezt viszont egyelőre nem sikerült megállapítani.

A kérdésre, tervezik-e, hogy a felvétel megtisztítása után az elejétől a végéig meghallgatják azt - hétfőn ugyanis csak belehallgattak -, Molnár Zsolt igennel válaszolt, azt mondta, ez a lehetőség a bizottsági tagok és a szakértők számára is adott.

A politikus legendának minősítette, hogy Portik Tamás pénzt vitt szocialista politikusoknak. Mint mondta, az Energol Rt. korábbi ügyvezetője is csak MSZP-sekről és nem MSZP-s politikusokról beszélt ezzel összefüggésben, másfelől egy nem szavahihető, súlyos bűncselekménnyel vádolt ember kijelentéseinek nem lehet hitelt adni. Az viszont fontos tapasztalat a szakmának - folytatta -, hogy ilyen találkozókat nem szabad szervezni.