Nem derültek ki konkrétumok Varga Mihály beszámolójából

Szekeres Imre, a szocialisták gazdaságpolitikai kabinetvezetője újságíróknak azt mondta: az viszont kiderült a parlament gazdasági bizottságában, hogy "egy tapodtat sem" haladtak a kormány és a nemzetközi szervezetek tárgyalásai, valamint hogy már a kabinet sem gondolja, hogy a 2013-as költségvetést a jelenlegi prognózisokkal fogadhatnák el.
    
Az MSZP-s politikus szerint az Orbán-kormány továbbra is képtelen egy olyan konkrét cselekvési tervet összeállítani, amely meggyőzné az EU és az IMF képviselőit arról, hogy a magyar gazdaság növekedésnek indul, így az ország képes lesz a felvett hitel visszafizetésére.
    
Szekeres Imre arra is kitért, nem igaz, hogy Magyarországnak az eurózóna válsága miatt kellene megállapodnia a Nemzetközi Valutaalappal. Megjegyezte: dicséretes, hogy Varga Mihály meghallgatásán - szemben a miniszterelnök korábbi nyilatkozataival - már nem is hivatkozott erre.
    
A szocialista politikus megszorításként értékelte a közszférában tervezett elbocsátásokat, emellett a családtámogatás jelenlegi rendszerének megváltoztatását sürgette, mondván, hogy az a jómódúakat segíti.