Nem engedhetjük, hogy a hatalom megfélemlítsen és megosszon minket!

A szakszervezeteknek és a politikának új formákat kell kidolgoznia, hogy a 2018-as kormányváltáshoz vezető utat megszervezze – jelentette ki sajtótájékoztatón Tóbiás József, hozzátéve, hogy az MSZP minden támogatást megad ehhez a szakszervezeteknek, és szolidáris azokkal a pedagógusokkal, akik a hatalom megfélemlítése ellenére is hisznek abban, hogy nem így kell Magyarország és gyermekeink jövőjét berendezni.

Pártunk elnök-frakcióvezetője a Parlament előtt beszélt arról, hogy ebben a folyamatban az MSZP egyik feladata javaslatok kidolgozása akár a munka törvénykönyvével, akár a sztrájktörvénnyel kapcsolatban, mert a népnek, ahogy a népszavazáshoz, úgy a sztrájkhoz is joga van.

A politikus emlékeztetett, hogy a pedagógusok által kezdeményezett sztrájk a közös célokról és a szolidaritásról szól, a sztrájkoló pedagógusokhoz más ágazatok is csatlakoznak, és szolidárisak azok is, akik éppen nem tudnak részt venni a sztrájkban.

A jelzés egyértelmű, ma már nem csupán az oktatás helyzetéről van szó: milliók létválsága nem érinti meg a hatalom érzékenységét, hogy emberként és sorsokként tekintsen rájuk – mondta a pártelnök, aki felhívta a figyelmet: a mai napig nem kezdődtek érdemi tárgyalások, hogy a helyi közösségek visszakapják döntési jogukat, gyermekeink pedig a tudás építéséhez szükséges eszközöket és módszereket.

A Magyar Szocialista Pártnál szerdán délben öt percre leáll a munka, ezzel üzenjük: van értelme a közös célok mentén a közös cselekvésnek – jelentette ki Tóbiás József, hozzátéve: nem engedhetjük meg, hogy a hatalom megfélemlítsen és megosszon bennünket. 

Kapcsolódó párttagok