MTI | Belföld | Európai Unió
2019. február 28. 13:42

Nem hagyjuk, hogy a Fidesz elcsalja a választást!

Ujhelyi István, az ellenzéki párt EP-képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón közölte, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a héten egy televíziós műsorban azt mondta, kampány van, ezért a kormány plakátokkal kampányol.
Csak azt felejti el a kormány, hogy kampányban nem ő, hanem a pártok kampányolnak - mutatott rá.
 
Hozzátette: a kabinet adóforintokat használ fel arra, hogy Fidesz érdekében folytasson kampányt; csak Orbán Viktor miniszterelnökként írt levele 300 millió forintba fog kerülni. Ez több annál, mint ahány forintot az összes ellenzéki politikai erő elkölthet a választási kampányban - hangoztatta.
 
Ujhelyi István azt mondta, követelik az ÁSZ-tól, vizsgálja meg, megfelel-e a magyar jogszabályoknak, ha a kormányzat milliárdokat költ közpénzből plakátokra, levelekre.
 
Kitért arra, hogy az MSZP elkezdte EP-kampányát, elfogadta listáját és a választási programját. Az, aki ma szereti a hazáját, az Európára szavaz - fogalmazott, úgy folytatva, hogy az, aki Orbán Viktort támogatja, Európa-ellenes.
 
Hozzátette: sok politikai erő nem fogadta el az MSZP javaslatát a közös EP-listára. Ezért nyílt a verseny és a választóknak tudniuk kell, hogy az öt százalékot el nem érő pártokra leadott voksok, nem hasznosulnak, sőt Fidesz-mandátumot jelenthetnek - magyarázta.
 
Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke bejelentette, pártja toborzókampányba kezd, várják azokat az embereket, akiknek fontos, hogy az EU a béke letéteményese legyen, illetve azokat, akiknek fontos a szociális Európa. Segítsenek minket a kampány alatt! Jöjjenek választókerületi biztosnak, aktivistának! Minden egyes emberre szükségünk van, arra is, aki csak egyetlen szórólapot tud eljuttatni azokhoz az emberekhez, akiket eddig Orbán Viktor gyűlöletkeltése mérgezett - hangoztatta.
 
Kérdésre válaszolva Ujhelyi István elmondta, az ellenzéki pártok a választáson technikai együttműködésre készülnek, nem maradhat egyetlen szavazókör sem ellenzéki felügyelet nélkül.