Nem jutnak megrendeléshez a kisvállalkozók

Török Zsolt, az MSZP szóvivője kedden az MTI-vel azt közölte, a Közgép Zrt., "Simicska Lajos volt Fidesz-pénztárnok cége" eddig több mint 200 milliárd forintnyi állami és önkormányzati megbízást kapott, de a Nyerges Zsolthoz és a Fideszhez "köthető" egyéb cégek is "elég szép" megbízásokat kaptak.

Példaként hozta Szolnokot, Székesfehérvárt, Salgótarjánt, Csongrádot, Győrt, valamint Nagykanizsát - ahol közlése szerint a főtérfelújítással kapcsolatos beruházásban a helyi polgármester rokona is alvállalkozó - és a keszthelyi főtérberuházást. Utóbbival kapcsolatban utalt arra, hogy az Európai Csalásellenes Hivatal figyelmét is felkeltette a projekt, ezért vizsgálatot is tartottak, és ha valóban visszaélést tapasztalnának, akkor az uniós támogatás egy részét is felfüggeszthetik.

Szerinte egyre több kisvállalkozó elégedetlen és csalódott a kormányban, mert adó- és járulékcsökkenés helyett újabb és újabb sarcokat kell elszenvedniük, valamint megrendeléseket sem kapnak. Hiszen ezeket lehalásszák a nagy cégek, alvállalkozóként pedig csak olyanok kerülhetnek be, akik Fidesz-közeliek vagy éppen fideszes politikusok rokonságához tartoznak - mondta az MSZP szóvivője.