Nem lesz nemzeti minimum

Közel két órán át tanácskozott a Népjóléti bizottság arról a civilek által kezdeményezett és nyolc párt által támogatott nemzeti minimumról, amely országgyűlési határozat formájában kerülhetett volna a Parlament elé. A mai vitában azonban a kormánypárti képviselők cinikusan és a témához nem méltó hangnemben beszéltek arról, hogy miért nem támogatják a javaslatot – számolt be a történtekről Bangóné Borbély Ildikó.

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint ma Magyarországon a gyermekéheztetők kormánya van hatalmon, amelyet valójában nem foglalkoztat ez a probléma. A mostani elutasítás is azt bizonyítja, hogy a Fidesz – KDNP kormány nem hajlandó beismerni, Magyarországon gyermekszegénység és gyermekéhezés van.

Bangóné Borbély Ildikó végül felhívta a figyelmet arra, a kormánypártok nem engedték, hogy a kérdésről a Parlament falain belül lehessen vitatkozni, és hogy az ellenzéki képviselők szembesíthessék a felelősöket a magyar gyerekek nyomorával, valamint azzal, hogy a hatalmon lévők kötelesek lennének fellépni a gyermekszegénységgel szemben.