Belföld | Sneider Tamás parlament
2014. május 05. 22:26

Nem szavazza meg Sneider Tamást az MSZP

Az MSZP nem szavazza meg, hogy a jobbikos Sneider Tamás az Országgyűlés alelnöke legyen.

Az új Országgyűlés frakcióvezetői hétfőn este megállapodtak arról, kiket javasolnak parlamenti tisztségviselőknek. A képviselőcsoportok közös javaslatot terjesztenek a Ház elé a jelöltek személyéről.

Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője arról beszélt: sok mindenben eredményre jutottak, azzal azonban nem értenek egyet, hogy a jobbikos Sneider Tamás az Országgyűlés alelnöke legyen, így azt nem is fogják megszavazni. Hozzátette: nem vitatja el a jogot, hogy minden frakciónak joga van a jelöléshez, de joguk van véleményt mondani a szavazáson.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője - aki együtt állt ki Mesterházy Attilával a sajtó elé - arról számolt be, hogy pártja sem tudja elfogadni Sneider Tamást közös jelöltként. Ezt azzal indokolta, hogy egy múltbeli erőszakos cselekmény és az azt megállapító jogerős bírósági ítélet nem fér össze a Ház méltóságával. Úgy fogalmazott: több menetben kérték, hogy a Jobbik javasoljon mást, de a párt nem tette meg. Cinikusnak nevezte, hogy a Fidesz "hátradőlt" és az ellenzékre hagyta a megegyezést. Az LMP-s politikus jelezte: fenntartják a jogot, hogy a szavazáson nemet nyomjanak a jobbikos jelöltre, függetlenül attól, hogy az előző ciklusban a szociális bizottságot elnöklő Sneider Tamás bizottsági tevékenységével nem volt problémájuk.