Nem Varga Mihály kinevezésére

Nem támogatja Varga Mihály újbóli miniszteri kinevezését az MSZP. A nemzetgazdasági miniszter folytatni akarja a gyermekéhezést okozó jövedelempolitikát, és nem tesz intézkedéseket a forint árfolyamának erősítése érdekében - indokolta az ellenzéki párt döntését az Országgyűlés költségvetési bizottságának szocialista elnöke kedden Budapesten újságíróknak.

Burány Sándor közölte, a bizottság kormánypárti tagjai támogatták, az MSZP és a LMP viszont nem Varga Mihály újabb miniszteri megbízatását a bizottsági meghallgatáson.

Hangsúlyozta, az MSZP azért nem támogatta a kinevezést, mert nem értenek egyet a kormány által folytatott jövedelempolitikával, amelynek "folytatása mellett tört lándzsát Varga Mihály" miniszterjelölti meghallgatásán.

Burány Sándor emlékeztetett arra, hogy egy hétfőn nyilvánosságra hozott felmérés szerint minden második gyermek éhezik Magyarországon. Értékelése szerint ez jórészt az elmúlt négyéves kormányzati jövedelempolitikának köszönhető.

Burány Sándor elmondta, szorgalmazták a forint erősödését segítő kormányzati lépéseket, de Varga Mihály kitérő választ adott. Míg ellenzékből a Fidesz bírálta hasonló árfolyamszint mellett a szocialista kormányt, most egyszerűen széttárja a karját, mondván, az árfolyam a piaci mozgások következménye - közölte a képviselő, aki szerint a kormánynak a gazdaságpolitikájával támogatnia kell a forintot.