mszp.hu | Belföld, Gazdaság | hulladékgazdálkodás NHKV
2016. december 21. 16:10

Nem végezte el a feladatát, de 18 kocsit bérelne magának az NHKV

A 2016-os év a hazai hulladékgazdálkodási rendszer teljes és központosított szétverését hozta. Április óta a lakosság számára is érzékelhető a probléma: nem érkeztek meg a csekkek a szemétszállítási díjról a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-től (NHKV). Karácsony előtt vannak olyan emberek, akik háromnegyed évnyi, a szolgáltató hibájából felhalmozódott befizetetlen csekket rakhatnak a fa alá.
A szolgáltatónak a mai napig nincs egységes számlázási rendszere, sem adatbázisa a számlázáshoz, tehát nyilvánvalóan nem végezték el a feladatukat – mondta el Heringes Anita országgyűlési képviselő szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.
 
Felhívta a figyelmet arra is, hogy az NHKV munkatársai nagyon bőkezűek voltak akkor, amikor a saját megjutalmazásukra került sor. Közbeszerzést indítottak 18 felső középkategóriás autó bérlésére, 3,5 millió forintért béreltek belvárosi irodát és 23,8 millió forint bért fizettek ki az alkalmazottaknak havonta úgy, hogy a feladatukat nem végezték el.