Név szerint

Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke elmondta: név szerinti szavazást kezdeményeztek az indítványról, így ha az előterjesztők nem vonják vissza azt, a Fidesz-KDNP képviselőit kérik, hogy voksoljanak nemmel, utasítsák el a választójog korlátozását, a jogállam felszámolását.
    
Megismételte: pártja szerint a regisztráció bevezetése kizárólag a kormányoldal érdekét szolgálja, ám ellentétes a demokrácia alapértékeivel és a választók többségének akaratával.
    
Beszélt arról is, hogy az eljárási törvény nem javítható, bár azt helyeselte, hogy egy zárószavazás előtti javaslat mégis lehetővé tenné, hogy a pártok az internetes hírportálokon hirdethessenek.
    
Arra az újságírói felvetésre, hogy amíg a Demokratikus Koalíció éhségsztrájkkal, a Parlament körüli élőlánccal, az LMP pedig kékcédulákkal tiltakozott a választási feliratkozás ellen, az MSZP viszont nem folytatott látványos akciókat, Molnár Zsolt úgy felelt: véleményük szerint nem ilyen, elsősorban a médiának szóló módszerekkel lehet megakadályozni a törvény elfogadását. Azt mondta: az MSZP józan érveket próbált hozni vele szemben, ezért fordulnak Áder János államfőhöz is, hogy kérjen előzetes normakontrollt.
    
Arra a kérdésre, hogyan lehet majd regisztrációs kampányt folytatni, ha párthirdetések csak a választást megelőző ötven napban jelenhetnek meg, az MSZP-s politikus úgy válaszolt: semmi sem tilthatja meg azt, hogy "állampolgárok egymás között a regisztráció intézményéről beszélgessenek", mint ahogy azt sem, hogy egyesületek, alapítványok ismertessék meg az emberekkel a regisztráció szabályait.
    
Szintén kérdésre azt mondta, szó sincs arról, hogy az MSZP bojkottálja a 2014-es parlamenti választásokat. A határon túli magyar állampolgárok szavazati jogára vonatkozó kérdésre pedig azt közölte: a szocialisták ellenezték a szavazójog kiterjesztését, de tudomásul vették, és nem tud arról, hogy ebben változást terveznének.