MTI/mszp.hu | kivándorlás
2018. augusztus 02. 12:54

Növekszik az elvándorlás – A fiatalok a lábukkal szavaznak

Bihal Dávid az MSZP elnökségi tagja arról beszélt, hogy A kormánynak be kell fejeznie a fiatalok "elüldözését" az országból mondta Bihal Dávid az MSZP elnökségi tagja, csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
A politikus elmondta, szolidárisak a HírTV dolgozóival és azt kérte tőlük: "bízzanak bennünk, bízzanak abban, hogy ez nem sokáig fog (...) így menni, hogy az önök munkája a politika kénye kedvének lesz kiszolgáltatatva".
    
A kivándorlással kapcsolatban a szocialista politikus közölte, arra kérik a kormányt, fejezze be az ámokfutást, a fiatalok "elüldözését" az országból, teremtsenek élhető, normális életet.
    
Mester Barnabás, az MSZP EU-szakértője elmondta, a probléma megoldására hazaváró programot dolgoztak ki, hogy megakadályozzák a kivándorlást, hogy a kivándoroltak hazaköltözzenek és itthon is maradjanak. Javaslataik között szerepel az első diploma ingyenessé tétele, illetve vállalkozást segítő programok indítása.
    
Fontosnak nevezte a kivándorolt magyarok érdekképviseletét, és kivándorlásügyi államtitkárság létrehozását javasolta.
    
Hozzátette: hatszázezer magyar él külföldön és a Központi Statisztikai Hivatal mikrocenzusából az is kiderült, hogy további félmillióan gondolkodnak azon, hogy kivándorolnak. Negyedmillióan el is határozták, hogy elhagyják az országot - jegyezte meg.
 

Kapcsolódó párttagok