Belföld, Gazdaság | útépítés fejlesztés
2015. január 21. 16:37

Nulla a megyénk fideszes képviselőinek érdekérvényesítő képessége!

Meghatározta a kormány a költségvetésből finanszírozott kiemelt közúti beruházásokat, s az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. A Debrecen és Mátészalka közötti 471-es főút fejlesztése is bekerült a tervek közé, de csupán a Hajdu-Bihar megyei szakaszé. Erre a célra 2020-ig összesen 750 milliárd forintot fordítanak.

A kormány által elfogadott listából kitűnik, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye semmilyen útfejlesztési forrásra nem számíthat 2020-ig. Így tehát elmarad az M3-as autópálya befejezése és az M49-es út megépítése a romániai határig. Sajnos ez azt is jelenti, hogy a még a tervezésre, előkészítésre sincs pénz!

Dr. Veres János elmondta: „nagyon sajnálatos dolognak tartom azt, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kormánypárti képviselői olyan „gyenge” lobbi erővel rendelkeznek, hogy nem tudtak elintézni egyetlen egy útfejlesztést sem a megyénkben!”

A határozat „legpikánsabb” része, hogy csupán a 471-es út Hajdu-Bihar megyei szakaszát tartalmazza a kormányhatározat. „Szégyen és gyalázat az, hogy megyénk fideszes képviselői nem tudták elérni, hogyha már benne van egy útépítés a programban akkor az ne csak a szomszéd megyét érintse, hanem az érintse a mi megyénket is! Ez már csak azért is érdekes, mert az ebben térségben induló fideszes országgyűlési képviselőknek tételesen szerepelt a tavalyi választási programjukban ennek az útnak a rekonstrukciója.” Ezt követően úgy fog tűnni, mintha egy országhatár lenne a megyehatár, ami számunkra teljesen elfogadhatatlan – fűzte hozzá Dr. Veres János, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke.

Ez a kormányhatározat újabb bizonyíték arra, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselők semmit nem tudnak elérni ennek a kormánynak a döntéshozatalánál a megye egésze érdekében. Vagyis „nulla”, az Ő általuk kifejtett lobbi!