MTI/mszp.hu | Belföld | kopaszok NVI vasárnapi nyitvatartás
2016. augusztus 17. 15:10

Nyakó: "A kopaszok elleni nyomozást a Fidesz megrendelésére szabotálták"

A "Fidesz megrendelésére" a rendőrség megszüntette a nyomozást a február 23-án a Nemzeti Választási Irodánál történtek ügyében.
Nyakó István szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: "a kopaszok elleni nyomozást a Fidesz megrendelésére szabotálták hosszú hónapokon keresztül, majd a Fidesz megrendelésére szüntették meg, a szálak ugyanis olyan fideszes körökhöz vezetnek, például Kubatov Gáborhoz, a Fidesz alelnökéhez, akiket az ügyészség nem akart lebuktatni".
 
Úgy vélte: a nyomozás megszüntetése "félelmetes és gyalázatos üzenet" minden magyar ember számára, hiszen azt jelenti, hogy az ügyészég és a rendőrség semmit nem fog tenni a jövőben, ha valakit "kigyúrt verőemberek" fenyegetnek és akadályoznak meg alkotmányos jogai gyakorlásában. A hatóságok szerint ezt bárkivel meg lehet csinálni akár már holnap, akár 2018-ban a választások napján - tette hozzá Nyakó István, aki szerint ez nem személyes ügy, hanem minden magyar választópolgár ügye, függetlenül attól, hogy baloldali, jobboldali vagy liberális szavazó.
 
Kérdésre válaszolva elmondta: a rendőrség úgy döntött, hogy nem élhet panasszal a határozat ellen, mert ezt csak az ügy sértettjei tehetik meg, ő viszont nem sértett. Ugyanakkor jelezte: nem hagyja annyiban az ügyet, ennek ellenére panasszal fordul az ügyészséghez. "Derüljön ki, hogy az ügyészség áll az egész ügy háta mögött az első perctől kezdve!" - fogalmazott. 
 
Nyakó István emlékeztetett arra, hogy Kúria korábban kimondta: "a kopaszok" akadályozták alkotmányos jogai gyakorlásában. Szerinte a szerdai napon az igazságszolgáltatást megtámadta "Polt Péter ügyészsége és a Fidesz rendőrsége", ezért az igazság és az igazságszolgáltatás "nem ér már egy fabatkát sem".
 
Magyarországon megszűnt a jogegyenlőség; vannak, akiket véd az ügyészség és a rendőrség, vannak, akiket nem, és ha a hatalom kopaszokat küld rá, akkor magára hagyja őket - fogalmazott.
 
***
 
A Kúria ítélete szerint 2016. február 23-án Nyakó Istvánt a Nemzeti Választási Irodánál a kopaszok megakadályozták abban, hogy leadhassa a vasárnapi zárva tartás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezését. (Btk 350. paragrafus 1. bekezdés e pont)
 
A rendőrség és a nyomozást felügyelő ügyészség szerint azonban semmilyen bűncselekmény nem történt, ezért a nyomozást megszüntették.
 
A két megállapítás homlokegyenest szemben áll egymással. Az egyik hazugság.
 
Vajon hogyan lehetséges, hogy amit az egész ország és a Kúria látott, az a Fidesz által irányított ügyészség és rendőrség szerint meg sem történt?
 

Kapcsolódó dokumentumok

hatarozat_online.pdf ( 6.36 MB )
kuria_online.pdf ( 153.19 kB )