Nyakó István: távozzon az NVB és az NVI vezetője!

A Kúria tegnapi döntés óta fennáll a kérdés, mit keres még Pálffy Ilona a Nemzeti Választási Iroda élén, és mit keres Patyi András a Nemzeti Választási Bizottság élén – jelentette ki Nyakó István, az MSZP politikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Kúria döntése ugyanis bebizonyította, hogy mindkét választási hatóság törvénytelen eseményeket minősített törvényesnek – tette hozzá.

A politikus kifejtette: a Kúria kifogásolta, hogy verőemberek segítették Erdősi Lászlóné beadványának továbbítását az időbélyegzőnél, továbbá, hogy az időbélyegzőnél nem Erdősi Lászlóné blokkolt személyesen, illetve fontos szempont volt, hogy Pálffy Ilonának Nyakó István adta át elsőként a beadványt.

Patyi Andrásnak és Pálffy Ilonának a választások tisztasága felett kellene őrködniük, ehelyett törvénytelen eseményeket törvényesként kezelnek; a két vezetőnek mennie kell – fogalmazott a politikus.

Nyakó István egyenes választ vár Lázár Jánostól: tiszteletben tartja a Fidesz a Kúria döntését, és megengedi-e a népnek, hogy dönthessen arról, visszaveszik-e a vasárnap szabadságát.