Nyomoznak a felbujtók után?

Nyakó István szocialista politikus feljelentés- és tanúvallomáskiegészítést nyújtott be a február 23-án a Nemzeti Választási Irodában történtekkel kapcsolatos nyomozáshoz.

Mint mondta, az ügy tisztázása azért is fontos, hogy kiderüljön, a közeljövőben várható több népszavazás, valamint a következő országgyűlési voksolás tisztasága felett olyan szervek őrködnek majd, amelyek "megbuktak" február 23-án.

Kiemelte, a hatóságoktól tájékoztatást kér arról, hogy a látókörükbe kerültek-e azok, akik megrendelőként, felbujtóként, vagy szervezőként részt vettek a csalásban.

Magyarország legnagyobb és legjobban dokumentált választási csalásának nevezte Nyakó István az NVI-nél történteket, véleménye szerint Erdősiné összejátszott a kopaszokkal.

Nyakó István elmondta, korábbi feljelentését több internetes portál cikkével kívánja kiegészíteni, amelyek a Fideszhez vezető ismeretségi hálókat mutattak be. A politikus emellett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság eljárásával szemben is panaszt tesz, mivel tapasztalatai szerint, hogy az MSZP népszavazási kezdeményezését "elgáncsolók" beadványait rendszerint egy nap alatt, míg a szocialista beadványokat csak több hét után bírálják el.

Nyakó István kifogásolja továbbá a Nemzeti Választási Bizottság eljárását is, mivel szerinte a testület bizonyítéknak tekinthető felvételeket titkolt el.