Belföld | off-shore mutyi
2013. február 04. 17:02

Off-shore cégek ügyeibe keveredtek fideszes és KDNP-s politikusok

A politikus a Privát Kopó nevű bűnügyi magazin cikkére utalt, ami szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik, szélessávú körzethálózati fejlesztések címén kiírt pályázatán a húszmilliárdos összegből 12,5 milliárd forintot öt olyan cég nyert el, amelyeket ugyanazon a napon hoztak létre, jegyzett tőkéjük megegyezik, a székhelyük címe azonos, továbbá - a lap szerint - átfedéseket mutat a vállalkozások tulajdonosi körének összetétele is.

A lap arra is utal, hogy két cégben közvetve érdekelt egy olyan zrt. is, amelyiknek a felügyelőbizottságában benne van Seszták Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő.

Az MSZP szóvivője úgy fogalmazott, hogy az öt nyertes cég közül "mindegyikben van valamilyen kötődés a kormányzó párthoz, a kormányzó pártszövetséghez".

Szavai szerint felvetődik a kérdés, hogy a kormánypártok valóban komolyan veszik-e Orbán Viktor miniszterelnök kijelentéseit, amelyek szerint a közéletben nincs helye "off-shore lovagoknak". Török Zsolt azt a kérdést is feltette, hogy Fidesz-KDNP hogyan viszonyul az ügyhöz, és ezután "megszabadul-e" Seszták Miklóstól.

A politikus arra is kíváncsi volt, hogy az ügyben a hivatalos szervek indítottak vagy indítanak-e valamilyen vizsgálatot.