Belföld | önkormányzat 2014 Budapest
2014. szeptember 22. 12:47

Október 12-én a főváros lesz a Fidesz Achilles-sarka

Az MSZP budapesti elnöke szerint súlyos károkat szenvedett el az elmúlt négy évben Budapest, és ezeket az intézkedéseket mind támogatta az a 14 fideszes kerületi polgármester, aki parlamenti képviselő is volt. Kunhalmi Ágnes hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, október 12-én a főváros lesz Fidesz Achilles-sarka.

A politikus Fidesz-KDNP-s városvezetőknek rótta fel az iskolák, a kórházak államosítását, a főváros költségvetésének megfelezését, a BKV finanszírozásának nehézségeit. Véleménye szerint az emberek országban tapasztalható elszegényedése elérte a fővárost is, a budapestieket is sújtsa az egykulcsos jövedelemadó, a 27 százalékos áfa.

Kifogásolta, hogy csak olyan beruházásokat adtak át, amelyeket a baloldali városvezetés hagyott hátra 2010-ben, a 3-as metró pedig végstádiumban van.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, a Budapestet sújtó intézkedések az ország egészére hatással vannak. Mint mondta, ami ma a fővárosban elvész, az holnap az egész országban hiányozni fog.

Sajtóhírekre hivatkozva azt kérdezte, mire kérik a fideszes önkormányzati képviselőjelöltek, polgármesterjelöltek, illetve Tarlós István főpolgármester a felhatalmazást Budapesten, ha a miniszterelnök már most megüzente, hogy meg kívánja szüntetni a kerületeket.

Felidézte, hogy tavasszal, amikor több baloldali voks született a fővárosban, megváltoztatták a választási törvényt. Úgy értékelte, hogy amit Orbán Viktor miniszterelnök nem ért és nem tud uralni, arra mindig hoz egy törvényt kétharmaddal. Most is azt mondja, hogy ez így nem lesz jó, ha még mindig többségben lesznek a változást akarók Budapesten, megszüntetheti a kerületek önállóságát, helytartókat, vagyis politikai strómanokat fog kinevezni - közölte Kunhalmi Ágnes.

A politikus elmondta, a Fidesz csak az erőből ért, a főváros tavasszal már erőt mutatott, a október 12-én is a főváros lesz a Fidesz Achilles-sarka.