Belföld | trafikmutyi
2013. május 29. 12:41

Önkormányzati "segély" a nyerteseknek

Pásztor Tibor kerületi szocialista frakcióvezető szerdai sajtótájékoztatóján egy bizottsági döntésre hívta fel a figyelmet, amelynek értelmében Krskó Tibor, a Hamu és Gyémánt cégcsoport társtulajdonosa nyerte le három, önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség bérleti jogát.


Hozzátette: Krskó Tibor és üzlettársa, Csetényi Csaba - aki a fideszes polgármester és országgyűlési frakcióvezető szomszédja - így nemcsak hogy kilenc trafikot üzemeltethet a Belváros 13 dohányboltjából, de ebből hármat önkormányzati helyiségekben.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a frekventált helyen lévő helyiségeket igen kedvező bérleti díjjal kapnák meg a Tulajdonosi és Elidegenítési Bizottság keddi döntése értelmében. A Ferenciek terén lévő 150 négyzetméteres helyiséget például havi 320 ezer forintos bérleti díjat fizetnének - tudatta.

Közölte azt is: a Hercegprímás utcában lévő másik ingatlant annak ellenére bérelheti ki Krskó Tibor, hogy arra a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátsága is pályázott - közölte.


Török Zsolt, az MSZP szóvivője szerint a kormány mintegy 40 ezer család megélhetését tette tönkre a trafikpályázatokkal, és közölte azt is: számos bizonyíték van arra, hogy a koncessziókat a párthoz közeli embereknek vagy családtagjaiknak adták.