Belföld | Orbánbúcsúztató IMF
2012. július 17. 13:26

Orbán-búcsúztató piknik

Erről Török Zsolt a szocialisták szóvivője beszélt kedden, az Országgyűlés épülete mellett tartott sajtótájékoztatón, ahol az MSZP és ifjúsági szervezete, a Societas kölyökpezsgővel és aprósüteménnyel ünnepelte Orbán Viktor általuk várt távozását.

A politikus úgy fogalmazott, nem biztos, hogy örülni kell annak, hogy az IMF megérkezett Magyarországra, de annak lehet, hogy Orbán Viktor ezután távozhat posztjáról. Ezzel azonban még nem oldódik meg semmi, mert a kormányfő például félmillió munkanélkülit és igazságtalan adórendszert hagy hátra - fűzte hozzá Török Zsolt, aki kitért a söralátét méretűre ígért adóbevallásra, amelyről szavai szerint a fideszes Varga Mihály is azt mondta, ilyen bonyolultat még nem látott. Kiemelte továbbá, hogy az Orbán-kormány huszonhat hónap alatt huszonhat új adót vezetett be.     

Ezt követően a Societas baloldali ifjúsági mozgalom választmányi elnöke, Bihal Dávid arra kérte Orbán Viktort, "ha eltávozik vigyen magával még egy embert, akár Matolcsy Györgyöt, vagy Hoffmann Rózsát, aki lehetetlen helyzetbe hozta a mai ifjúságot". Mint mondta, a Fidesz-kormány az elmúlt két évben oly módon ellehetetlenítette a fiatalok életét, hogy közülük ma minden negyedik más országban képzeli boldogulását.