Belföld, Gazdaság | Orbán Viktor egykulcsos adó
2013. december 10. 15:15

Orbán egykulcsos víziói

Elmondta, számos tanulmány született az egykulcsos adórendszer kártékony hatásáról. Példaként említette a Tárki kutatását, amely kimutatta, hogy 25 éve nem volt ennyi szegény ember Magyarországon, mint napjainkban. Beszélt arról is, hogy a GFK szerint egy átlagos család vásárlóereje Moldova szintjére csökkent, valamint egy friss elemzésről, amely szerint egyre több cég megy tönkre Magyarországon. Hozzátette, idén már 30 ezer vállalkozás szűnt meg, ezzel a 2010-es rekord dőlt meg.

A szocialista képviselő szerint világosak a következmények: egyre nehezebben élő ország és megszűnő vállalkozások. Kijelentette, az MSZP ezzel szemben kiszámítható gazdaságpolitikával emelkedő gazdaságot, gyarapodó vállalkozásokat, munkahelyeket, és napról napra jobban élő családokat akar.

Orbán Viktor megszorító politikájának véget kell vetni, az MSZP erre törekszik, ahogyan az az 5 pillér programban is szerepel. Ezt a rendszert nem lehet fenntartani, nem csak a gazdaságot viszi csődbe, már a társadalom túlnyomó többsége is érzi a pénztárcáján, hogy változtatni kell – zárta sajtótájékoztatóját Burány Sándor.