mszp.hu | Belföld | Budapest tömegközleked
2016. március 04. 14:56

Orbán és Tarlós is hazudik a budapestieknek

Orbán Viktor 6 éve hazudik a budapestieknek, Tarlós István csak 3 hónapja, amióta tárgyalt a miniszterelnökkel, és bejelentették, hogy rövidesen minden rendben lesz– jelentette ki Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

Eddig a főváros és a kormány azt mondta, hogy jó úton haladnak a tárgyalások, ma kiderült, hogy érdemben csak jövő hét kedden kezdődnek, vagyis úgy tűnik, ebben az ügyben nemcsak a kormány hazudik, hanem a főváros is „hozzáteszi a magáét” - fogalmazott a politikus.

Horváth Csaba kifejtette: tavaly lyukas költségvetést fogadott el a főváros, így év végén 13,7 milliárdot a budapestiek zsebéből kellett bepótolni, idén szintén lyukas költségvetést fogadott el a fővárosi közgyűlés, úgy viselkedik, mintha az agglomerációs közlekedés költségvetési fedezete a már meg is érkezett volna Budapest számlájára legalább egy kormányzati garancia formájában – ez persze nem történt meg.

A politikus elmondta, az MSZP támogatja a pedagógusok azon követelését, hogy legalább ugyanolyan arányban legyenek részvevői az oktatási szektornak az önkormányzatok, mint az állam, illetve azok az önkormányzatok, amelyek képesek rá, hadd kapják vissza az iskolák teljes működtetését pedagógiai programmal együtt.

Az útfelújításokról szólva Horváth Csaba kifejtette, az enyhe tél ellenére is sok a kátyú, de nem költ eleget a főváros arra, hogy az utakat legalább a korábbi mértékben felújítsa.

A kórházak államosításáról a politikus úgy vélekedett: az államosítás garancia a rosszabb szolgáltatásra.

Horváth Csaba elmondta: az MSZP fővárosi frakciója javasolja, hogy Budapest díszpolgári címet adományozzon Nemes Jeles Lászlónak, az Oscar-díjas Saul fia rendezőjének.

Kapcsolódó párttagok