MTI/mszp.hu | fizessenekagazdagok
2017. március 01. 14:07

Orbán Európa szegényházává tette Magyarországot

Az MSZP szerint az Európai Unió most publikált felmérése azt bizonyítja, hogy Orbán Viktor "Európa szegényházává" tette Magyarországot - mondta Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint egy évvel a választások előtt megérkezett a valódi, hiteles országértékelés, hiszen az EU felmérése szerint az életminőség színvonalában egyetlen magyar régió sem éri az uniós átlagot, és mind a 7 magyar régió 2013-hoz képest lecsúszott. Hozzátette: a felmérés szerint Észak-Magyarország egészségügyi szempontból egész Európában az utolsó előtti helyen áll, a gazdasági kilátások siralmasak, az alapfokú oktatás helyzete és az állami intézmények hatékonysága "tragikus".

Ide vezet, ha a Magyarországra szánt uniós forrásokat haveroknak adják, vagyis ellopják - fogalmazott a képviselő. Megjegyezte: mielőtt a Fidesz Brüsszelt valótlan hazugságokkal vádolná, le kell szögezni, hogy az EU, az Európai Bizottság és az EUROSTAT a magyar kormány és a Központi Statisztikai Hivatal adataival dolgozik.

Bangóné Borbély Ildikó hangsúlyozta: minden statisztikai adat azt igazolja, hogy változásra van szükség Magyarországon, ezt a változást pedig Botka László, a párt miniszterelnök-jelöltje képviseli. 2018-ban kormányváltásra van szükség, az emberek, a családok és a gyerekek jövője érdekében, az urizáló fideszes elitet el kell küldeni - tette hozzá.

Közölte: az MSZP azt javasolja, hogy 2018 után adózzanak kevesebbet a kiskeresetűek és adózzanak többet, akik sokat keresnek, valamint fizessenek extra adót az oligarchák.