Orbán feliratkozott az európai szélsőségesek közé

Elítélte Orbán Viktor kormányfő kijelentéseit és alternatív országvédelmi akcióterv elkészítését jelentette be kedden Strasbourgban Ujhelyi István, EP-képviselő, pártunk alelnöke.

Sajtótájékoztatóján Ujhelyi elmondta: az alternatív országvédelmi akcióterv megvitatásában a széles nyilvánosságra is számít. A szocialista politikus hangsúlyozta, hogy olyan akcióterv készül, amelyben "nem másokat támadunk, nem kirekesztünk, hanem megmutatjuk, hogy miként lehet az európai közösségen belül egy sikeres Magyarországot összehozni". 
Az EP szociáldemokrata frakciójában helyet foglaló magyar küldöttség vezetője szerint a Fidesz beígért országvédelmi akciótervével csak a saját hibáiról, korrupciós botrányairól és kormányzóképtelenségéről akarja elterelni a figyelmet.
    
Ujhelyi István egyúttal határozottan elítélte Orbán Viktor miniszterelnök hét végi, bevándorlást érintő kijelentéseit. A szocialista politikus rámutatott, hogy az európai városok békés demonstrációitól tudatosan távol tartották a feszültségeket csak tovább gerjesztő politikai erőket.
    
- Orbán Viktor az elmúlt napokban tett kijelentéseivel feliratkozott az európai szélsőségesek közé. Rosszkor mondott nagyon rosszat. Ez nekünk, magyaroknak és Magyarországnak ismét árt - fogalmazott Ujhelyi.
    
A politikus szerint az igazi gond nem a bevándorlás, hanem a szegénység és a szociális krízis, amely ugyanúgy sújtja a francia muszlimokat és keresztényeket, a magyar cigányokat és svábokat, vagy épp a romániai magyarokat. A szocialista politikus úgy vélte, hogy a kormányfő megfeledkezik arról, hogy több mint félmillióan hagyták el Magyarországot gazdasági kényszerből, akiket Orbán Viktor szavai alapján most "haza kellene paterolni" Nyugatról.