Orbán is hazudott a trafikmutyiról

Trafikmutyi
 
Orbán Viktor szerint nincs itt semmiféle trafikmutyi, miközben ezt ma már számos tény bizonyítja. Szekszárdon hangfelvétel, Hajdú-Bihar megyében elektronikus levelezés, Sopronban pedig a fideszes alpolgármester trafikgyőztes fiának hónapokkal korábbi hencegése – mondta el Török Zsolt, hozzátéve: Orbán Viktor a trafikmutyiról is hazudott. Csakúgy, mint Lázár János, Kósa Lajos, vagy éppen Horváth István, Szekszárd fideszes polgármestere, országgyűlési képviselő.
 
Orbán Viktor azt ígérte, hogy segítenek a megélhetését vesztett 40 ezer családon, de ez is csak egy átverés kétharmados Fidesz elmúlt három éves hazugságsorozatában. Orbán Viktor ugyanis csak saját magán és a fideszes rokonokon, haverokon segít. Az MSZP várja az ügyészségi vizsgálat eredményét!
 
Újabb adók a láthatáron
 
A Fidesz az adók az adóemelések pártja – jelentette ki az MSZP szóvivője. A kiszámíthatatlan és beszámíthatatlan politikát folytató Orbán-kormány már megint újabb adók bevetésével és kivetésével akarja az általuk zsebre tett pénz miatti költségvetési lyukakat betömködni. A 30 hónap alatt bevezetett 30 adó után a múlt héten megszületett a buszadó és vonatadó, tegnap pedig a reklámadót jelentette be a tolvajkormány feje. Kérdés: mire szedik be ezt a sok adót? Hol a pénz?
 
Mint emlékeztetett, a Fidesz 2010-ben azzal kezdett, hogy ellopták, majd eltőzsdézték hárommillió ember nyugdíj-megtakarítását. Ezután több és többféle adót szedtek be, mint korábban bárki bármikor. Ugyanakkor nem tudni, mire költötték az emberek pénzét, mert az államadóssági elleni harcuk eredményeképp rekordszintre nőtt az államadósság, százmilliárd forinthoz közelít a költségvetési intézmények lejárt határidejű tartozása, csődközelben van a felsőoktatás, az egészségügy, a kultúra, az utak állapota is katasztrofális, a béremelést pedig pont három éve ígérgetik a pedagógusoknak – hangzott el.
 
De akkor hol a pénz? Miért vetnek ki újabb adókat? A tolvajkormány kiveti az adókat és ezzel kisemmizi az embereket, majd ezt a pénzt nem a közjó javára, hanem saját jólétére használja fel – mondta Török Zsolt.
 
Giró-Szászéknak is jó üzlet a kormányzás
 
Giró-Szász András kormányszóvivő volt cége a kormánypárti frakciótól, felesége a köztévétől, ő maga pedig a kormányzattól tesz zsebre súlyos állami milliókat.
 
Giró-Szász korábbi cége, a Századvég-csoport a Fidesz-kormánytól három év alatt 3,5 milliárdot kaszált. Most pedig kiderült, hogy az unokabátyja is szépen kasszírozott. A Giró-Szász András unokabátyja által birtokolt Giró-Szász és Tsa. Ügyvédi Irodának 14,4 millió forintot fizetett ki a Fidesz 2011-2013 között.
 
A Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. által kötött szerződések listáján szintén szerepel egy Giró-Szász és Társai nevű ügyvédi iroda. A cég Giró-Szász András kormányszóvivő unokabátyjáé.
 
Egy tegnapi újságcikkből idézve emlékeztetett, hogy a céggel 2011 áprilisában kötöttek szerződést jogi feladatok ellátására, jogi tanácsadásra, a szerződés még mindig él. A szerződés nettó értéke 450 ezer forint + 425 ezer forint/hó. Ez alapján a cégnek havi 875 ezer forintot fizetnek, immáron 24 hónapja. Ez annyit jelent, hogy Giró-Szászék már 21 millió forinthoz jutottak a rezsicsökkentésről ismert Németh Szilárd kerületétől, Csepeltől. Török Zsolt arról is beszámolt, hogy a kormányszóvivő unokabátyjának cége a Fidesz-frakciótól is kapott pénzt, méghozzá 10 millió forintot.
 
Ezek után Török Zsolt az MSZP nevében felszólította Orbán Viktor pártját és kormányát, hogy fejezze be mind a közpénzek ipari méretű lenyúlását, mind pedig az emberek soha nem látott mértékű lehúzását.