Orbán ismét a nyugdíjasokra utazik

A hazugság alapja az, hogy azért van szükség az utazási kedvezmények elvételéhez, mert az EU és az IMF ezt kéri. Csakhogy ilyet sem az unió, sem pedig a valutaalap nem követel a magyar kormánytól, így a tények a következők.

Az Orbán-kormány másfél százalékos nyugdíjemeléssel szúrja ki a nyugdíjasok szemét, miközben a nyugdíjak vásárlóértéke közel 7 százalékkal csökkent. Majd pedig még a szocialista kormányok által bevezetett ingyenes utazás lehetőségétől is megfosztaná őket, vissza is véve ezzel a másfél százalékos „emelést”.

Miután Fónagy János államtitkár elismerte, hogy a kormány a 65 év felettiek utazási kedvezményének megvonására készül, s ez állítólag egy titkos minisztériumi tanulmányban le is van írva, továbbra is felszólítjuk a területért felelős minisztert, hogy tisztázza: ki rendelte meg, ki és mennyi pénzért készítette el, s főleg mi áll pontosan ebben a tanulmányban!

Függetlenül attól, hogy mi az Orbán-kormány álláspontja a titkos tanulmányról, értelmetlennek és elfogadhatatlannak tartjuk az általunk az idős emberek anyagi biztonsága érdekében bevezetett nyugdíjas kedvezmények megvonását!

Lukács Zoltán
frakcióvezető-helyettes