Orbán király a Várban

A jobboldal kormányra kerülve mindig ráront a Várra. Így például 1999-ben, az első Orbán-kormány idején, tervek készültek arra, hogy kormányzati negyed és miniszterelnökségi rezidencia készüljön a Várból – jelentette ki Braun Róbert, az ellenzéki összefogás országgyűlési képviselőjelöltje keddi, Budavári Siklónál tartott sajtótájékoztatóján.

Elmondta, a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklus budapesti kormányzati beruházásai című 104 oldalas dokumentumból 59 oldal a kormányzat elhelyezkedését taglalja.

„A Köztársasági Elnöki Hivatal királyi palotába való költöztetése, a miniszterelnökség történelmi székhelyének visszaállítása, valamint a téren álló épületek új funkciókkal való visszaépítése a magyar államiság méltó, térbeli leképeződését jelenítené meg a Szent György téren.” – idézett a dokumentumból Braun Róbert.

A képviselő elmondása szerint 400 milliárd forintba kerülne, hogy a kormányzat és Orbán Viktor a Palotába, illetve a Vár további épületeibe költözzön.

Kijelentette: ebből az összegből minden gyermek ehetne minden nap meleg ételt, ebből az összegből meg lehetne szüntetni Magyarországon az éhezést és a nyomort.

Sajtótájékoztatója végén három kérdést tett föl.
Orbán Viktorhoz: Igaz-e, hogy kormányzati negyedet tervez Orbán Viktor a Várba?
Tarlós Istvánhoz: Igaz-e, hogy a Fidesznek annyi gondolata van csak Budapestről, hogy „Orbán királyt a Várba”?
Lázár Jánoshoz: Igaz-e, hogy az uniós pénzekért felelős kormánytagként egyetlen komoly feladata van a következő ciklusban, az, hogy „Orbán Királynak megteremtse a fizikai, térbeli leképeződést ahhoz, hogy fölköltözhessen a Várba”?