Orbán statiszta szerepet játszott

Az MSZP eredménytelennek tartja a David Cameron brit miniszterelnök és az Orbán Viktor magyar miniszterelnök közti megbeszélést – jelentette ki sajtótájékoztatóján Mesterházy Attila.

Úgy tűnik, David Cameron kampánykörúton járt Magyarországon, és ehhez Orbán Viktor pusztán asszisztált, „a konfliktusvállaló énjét otthon hagyta” – fogalmazott a szocialista képviselő.

Mesterházy Attila szerint elbeszélt egymás mellett a két miniszterelnök a számunkra leglényegesebb ügyben, a kint dolgozó magyarok helyzetével kapcsolatban. David Cameron továbbra sem tesz különbséget európai uniós állampolgár és háború elől menekülő bevándorló között, és továbbra is figyelmen kívül hagyja, hogy a magyar munkavállalók mindössze élnek azon jogukkal, hogy elmehetnek egy másik uniós országba dolgozni.

Határozottabb kiállást vártunk a magyar miniszterelnöktől, hiszen tisztességes magyar dolgozókról van szó, akik többet fizetnek be Nagy-Britannia költségvetésébe, mint amennyit jóléti juttatásként kivesznek onnan – hangsúlyozta az MSZP-s politikus.

A képviselő elmondta: elfogadhatatlan a munkaerő szabad áramlásának bármilyen korlátozása, azzal viszont egyetértünk, hogy az Európai Unió reformra szorul. Erős, versenyképes és hatékony közösségre van szükség, de tetteivel mind a brit, mind a magyar miniszterelnök egy sokkal gyengébb Európai Uniót alakít ki.

Magyar állampolgár az Európai Unióban nem lehet másodrendű senki máshoz képest, legyen szó Nagy-Britanniáról, Ausztriáról vagy Németországról – szögezte le Mesterházy Attila.

Kapcsolódó párttagok