Orbán tolvaj kormánya meglopja a dolgozókat

Így reagált Török Zsolt keddi budapesti sajtótájékoztatóján Hoppál Péter Fidesz-szóvivő szavaira, aki a statisztikai hivatal adatai alapján arról beszélt, hogy folyamatosan nő a fizetések és a nyugdíjak értéke Magyarországon.

Az MSZP szóvivője kifejtette: a nettó átlagbér 2010-ben 131 ezer forint volt, ma ennek - csak az inflációt tekintve - 155 ezernek kellene lennie, ehhez képest azonban csak 148 500 forint, vagyis "hétezer forintot Orbán Viktor és tolvaj kormánya, Hoppál Péter segítségével, ellopott az átlagbéren dolgozó magyar emberektől".

Míg 2010-ben a nettó minimálbérből 200 liter benzint vagy 350 kilogramm kenyeret lehetett volna venni, addig ma már csak 150 liter benzint vagy 250 kilogramm kenyeret ér a nettó minimálbér - példázta Török Zsolt, aki egy felszeletelt kenyérrel is szemléltette, hogy "Orbán Viktor és tolvaj kormánya" egy kilo kenyér 30 százalékát "ellopta" az emberektől.

Hozzátette, hogy ezzel szemben az igazságtalan adórendszer miatt Hoppál Péternek havi nettó 180 ezer forinttal, frakciótársainak, Zsiga Marcellnek és Németh Szilárdnak pedig nettó 200 ezer forinttal nőtt a havi fizetése.

Mindez a szocialisták szerint elfogadhatatlan, ezért kormányváltásra van szükség - mondta az ellenzéki párt szóvivője.