Gazdaság | rezsiköltség árfolyamgát adórendszer
2012. november 30. 14:35

Orbán veszélyes kijelentéseket tett a Kossuth Rádióban

Ezt Burány Sándor mondta budapesti sajtótájékoztatóján, utalva arra, hogy a kormányfő arra bíztatott: aki csak tudja, használja az árfolyamgátat, mert a magyar valuta árfolyama a következő évben bizonytalan lesz. Az ellenzéki képviselő kijelentette, hogy felelős magyar miniszterelnök vagy kormánytag ilyet nem mondhat, nem sodorhatja egy nyilatkozattal veszélybe a forint árfolyamát. Éppen azon kellene dolgoznia, hogy kedvező szinten tartsa azt, a magyar forint viszont Európa egyik legsebezhetőbb valutája lett - jelentette ki Burány Sándor.
    
Az Országgyűlés gazdasági bizottságának MSZP-s tagja szerint baj, ha a kabinet nem változtat az adórendszeren, az ugyanis szerinte eddig is katasztrofális következményekkel járt. Az alkalmazott gazdasági modell recesszióba vitte a gazdaságot, amitől jövőre is legfeljebb csak stagnálást lehet várni - tette hozzá Burány Sándor.
    
A képviselő "arcátlan hazugságnak" nevezte a miniszterelnöknek azt az állítását, hogy a kormány befagyasztotta volna a rezsiköltségeket. Az MSZP elvárja, hogy a kabinet hajtsa végre a pénteken megígért csökkentést, de már azt is eredményként fogják elkönyvelni, ha a rezsiszámlák összege legalább a kormányváltás előttire csökken - közölte.
    
Úgy értékelte, hogy a kabinet gazdaságpolitikájának a felső tízezer, illetve az "Orbán Viktor politikáját és személyét támogató hűbéres családok" a nyertesei.
    
Az MSZP viszont olyan gazdaságpolitikai elképzelést dolgozott ki, amelyik a magyar családok döntő többségének és a gazdaságnak ad esélyt – zárta szavait.