Orbán veszélyezteti az uniós pénzeket

Ujhelyi István felszólította a kormányt: nyilatkozzon, hogy az Európai Unión belül, vagy azon kívül képzeli el Magyarország jövőjét, ugyanis Orbán Viktor Európa-ellenes politikája veszélyezteti hazánk Európai Uniós tagságát.

EP-képviselőnk a kormányzati pofátlanság netovábbjának nevezte, hogy sok százmillió forint közpénzért egy olyan kiadvány kerül a magyar postaládákba, amely a Közös sikereink címet kapta. Mindeközben Orbán Viktor éppen szövetkezni próbál az új, Európa-ellenes lengyel kormánnyal, hogy miképpen tegyék tönkre az uniós intézményrendszert.

A politikus hangsúlyozta, hogy a kiadvány olyan fejlesztésekről szól, amelyek 97 százalékára az Európai Unió adófizetői adták a fedezetet. Ráadásul ezeknek a fejlesztéseknek az alapjait minden esetben a szocialista kormányok tették le. Tehát a címben foglalt közös siker nem szól másról, mint a korábbi MSZP-kormányok dicséretéről – tette hozzá, megjegyezve, hogy a kiadványban ezt, persze, hiába keresnénk.

A kiadványban Lázár János azzal dicsekszik, hogy 9000 milliárd forintot sikerült beépíteni hazánk infrastruktúrájába, az oktatásba, az egészségügybe, az úthálózatba, a tömegközlekedésbe, az ipari parkokba, vagy éppen intézmények modernizálásába. Ujhelyi István bírálta Lázárt, amiért elfelejtette hozzátenni, hogy minden, amiről ez a kiadvány szól, az az előző kormányok és az Európai Unió szerződéseinek az eredménye.

A képviselő megköszönte a kormánynak, hogy végre elismeri a szocialisták munkáját, egyben felszólította, hogy az uniós adófizetők pénzét ne propaganda kiadványokra költse, hanem nézze meg, hol van igazán helye a támogatásoknak. Példaként említette a kórházak fejlesztését, az iskolák korszerűsítését, az egészségügyi dolgozók itthon tartását célzó programokat, és az ország gazdasági fejlődésének további növelését.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21