Orbán Viktor a világ egyik legköltségesebb vezetője

Erről Török Zsolt, a szocialisták szóvivője beszélt sajtóértesülésekre hivatkozva csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus három, egyenként százmillió forintos állami kiadást emelt ki, amelyek szerinte azt bizonyítják, hogy a "fideszeseknek a luxus, az embereknek pedig a megszorítás" jut. A szóvivő szerint ezek egyike a kormányfő fizetése és képviselői tiszteletdíja, amely közlése szerint négy év alatt mintegy 100 millió forintjába kerül az országnak.


    
Emellett ugyanennyit emészt fel a közmédia arculatváltása is – mondta Török Zsolt, aki az összeg nagyságát érzékeltetve hozzátette: ennyi pénzből a közmédia ötven, a közelmúltban elbocsátott alkalmazottját tarthatta volna meg. A szocialista politikus hozzátette, a kormány elfogadhatatlanul sokat, 100 millió forintot költ "futballpályák széléről érkező" politikai tanácsadókra is, ebből akár az összes hódmezővásárhelyi munkanélküli jövedelempótló támogatását fedezni lehetne.


    
Török Zsolt mindezekre hivatkozva a "rongyrázás" abbahagyására szólította a Fidesz, továbbá arra kérte a kormánypártot, fejezze be "saját haverjai zsebének tömését", és inkább az embereken segítsenek. A szóvivő azt javasolta a választópolgároknak, hogy keressék fel a választókerületük kormánypárti képviselőjét és számoltassák el a kabinet költekezéseiről.