Orbán Viktor alulmúlja a valóságshow szereplőket

Burány Sándor, a szocialisták országgyűlési képviselője beszélt erről csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, a miniszterelnökről készült legfrissebb kormányzati videókra utalva. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, "nem a miniszterelnök zoknijára, hanem valódi teljesítményre" lennének kíváncsiak.

A Fidesz-kormány ugyanis az elmúlt három évben mély gödörbe taszította az országot és valótlanul azt állította, hogy Magyarország Európa legígéretesebb gazdaságává vált.

"Nem lennék a hanyatló nyugat helyében" - fogalmazott Burány Sándor ironikusan, majd hozzátette: a kormányfő által gyakran emlegetett sikerek csak Orbán Viktor fejében léteznek.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a 2010-es kormányváltáshoz képest ma gyengébb, sebezhetőbb a gazdaság és a forint, az emberek pedig rosszabbul élnek, mint három éve - húzta alá a szocialista képviselő.

Burány Sándor külön kiemelte az Opten céginformációs szolgáltató legfrissebb adatait, amelyek alapján szerinte az elmúlt három év második legrosszabb időszakán vagyunk túl a megszűnt cégek számát tekintve. Március és május vége között ugyanis összesen 8800 cég fejezte be működését, ami 40 százalékkal magasabb szám az egy évvel korábbinál - fejtette ki.

Az ellenzéki politikus szerint ugyanakkor "nem megy mindenkinek rosszul", hiszen a legjobban kereső réteg mellett a "tolvaj kormány haverjai" is jól járnak, hiszen "övék a föld, a trafikhálózat és ameddig a szem ellát minden, ami mozdítható".