Orbán Viktor asszisztált a magyar emberek lefokozásához

Ma kevesebb jog és kevesebb pénz illeti meg a magyar állampolgárokat Európában, mint eddig, és ehhez a magyar miniszterelnök asszisztált – mondta Tóbiás József.

Pártunk elnök-frakcióvezetője a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva kijelentette, hogy most tért vissza a bumeráng: Orbán Viktor addig erőltette a nemzetek Európáját, amíg elérte, hogy az EU-ban, ám határainkon túl munkát vállalni készülő magyarok az Unió másodrendű állampolgáraivá válnak. A hét végén több európai vezető bejelentése nyomán egyértelművé vált, hogy a kétsebességes Európa olyan lesz, ami a magyar nemzeti érdekekkel szöges ellentétben áll.

Tóbiás József hangsúlyozta, nem győzelem, hogy megőrizték a munkaerő szabad áramlásának lehetőségét, mert az EU-csúcs összes résztvevője előre kijelentette, hogy ez az érték nem vonható kétségbe. Annyira, hogy ennek a megváltoztatásához az adott tagállamnak az alapszerződést kellene felmondani, kilépve ezzel az Európai Unióból.

A politikus a menekültkérdésről úgy vélekedett, hogy Európa ott tart a tennivalókban, amit egy évvel ezelőtt az ellenzék, és nem a kormány javasolt. Most tartanak ott, hogy hogyan kéne a Dublin III. rendeletet átmenetileg hatályon kívül helyezni, új szabályokat hozni, és hogyan kéne megszervezni a közös fellépést. Tóbiás József kifogásolta, hogy ezzel kapcsolatban a miniszterelnök a Visegrádi Négyekről beszél, de Ausztria, Szlovénia, Horvátország és Románia nem kerül szóba, sőt, ott tart, hogy az erdélyi magyarok elé akar kerítést húzni. Ez az ön megoldása, miközben a többiek együtt akarnak működni – figyelmeztette Orbán Viktort.

A pártelnök-frakcióvezető nehezményezte azt is, hogy miközben óriásplakátokkal és hangzatos kijelentésekkel zajlik a PR-kampány a menekültügyben, senki sem ellenőrzi, hogy ezek igazak-e. Mert ha igazak, akkor hogyan léphette át a kerítéssel védett határt újabb ötszáz menekül a hétvégén? – tette fel a kérdést.

Felszólalása zárásaként Tóbiás József arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy amennyiben minden igaz, amit Orbán Viktor mondott, akkor a hétvégén Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke miért vélekedett úgy, hogy Magyarország egyedül maradt.

Kapcsolódó párttagok