Orbán Viktor betiltatta a Klubrádiót

A pártelnök-frakcióvezető azt követelte, hogy a médiahatóság semmisítse meg a döntést.

"Tegnap Orbán Viktor betiltatta a Klubrádiót, ez egy aljas, gyáva és primitív cselekedet volt a miniszterelnök részéről" - jelentette ki Mesterházy Attila. A politikus kifejtette, hogy tudatosan beszél a kormányfőről, mert úgy gondolja, hogy a médiatanács nem hozhatott volna meg egy ilyen súlyú döntést a miniszterelnök politikai felhatalmazása nélkül.

Szavai szerint egy olyan sajtóorgánumot hallgattattak el, amelyik mindig tudta, hogy mi a különbség a "szervilizmus és a sajtószolgálat között".

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy a médiahatóság semmisítse meg a döntést, helyette írjanak ki egy "új és tisztességes pályázatot". Egyúttal kérte, hogy mind a döntéshozatalt, mind a győztesként kihirdetett pályázatot ismertessék meg a nyilvánossággal.

Végül annak a követelésüknek is hangot adott, hogy a kormány ne csak a "hozzá hű médiát támogassa hirdetésekkel, különböző pénzügyi szponzorációval", hanem kapjanak lehetőséget az ellenzékhez közel sorolt lapok is. Végül azt kérte, hogy tegyék "többpártivá" a médiatanácsot.

Mesterházy Attila leszögezte, hogy az MSZP itthon és külföldön a végsőkig elmegy a tiltakozásban - jelentette ki. "A mostani döntésükkel a magyar sajtószabadságot szíven szúrták" - jelentette ki.

Egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az ország és a költségvetés is csődbe megy, ha kútba esnek az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalások.