Orbánnak politikai hallucinációi vannak

Bangóné Borbély Ildikó szerint Orbán Viktor tusnádfürdői beszédéből kiderült, a magyar miniszterelnöknek politikai hallucinációi vannak a magyar fiatalokról, a fiatalok jövőjéről és az ország családpolitikájáról.

Az MSZP országgyűlési képviselője szombati Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, Orbán Viktor elszakadt a valóságtól.

Ha Magyarország Európa Mekkája, akkor miért menekülnek el a fiataljaink nyugat-európába? Hogyan lehetséges, hogy amióta a Fidesz kormányoz, több mint 500 ezer fiatal menekült el az „állítólag” hanyatló nyugatra; hogy a 7 év alatti gyerekek 42,2 százaléka él szegénységben, és a 18 év alatti gyermekek körében a nélkülözés aránya 32,4 százalékos, ami a második legmagasabb az EU-ban – tette hozzá

Bangóné Borbély Ildikó szerint hiába mondta Orbán, hogy „a magyar nép nem akar szolga lenni; sem más népekkel szemben, sem a saját hazáján belül”, a valóság az, hogy aki itthon marad, arra a havi 50 ezer forintos orbáni rabszolgaság vár, amit úgy hívnak közmunka.

A politikus szerint nem véletlen, hogy egy közelmúltban végzett felmérés szerint a magyar diákok csaknem fele külföldre menekülne dolgozni; az egyetemisták 65 százaléka a hanyatló nyugaton képzeli el a jövőjét.

Fiatalnak lenni a Fidesz kormányzása alatt a legnagyobb rizikófaktor! – tette hozzá!

Bangóné Borbély Ildikó úgy fogalmazott: z a kormány nemcsak a játszóterekre kapott pénzeket lopja el, de gyerekeink jövőjét is!

Mint mondta, a Fidesz káoszba taszította a közoktatást és horribilis egyetemi tandíjakat szed, hogy elvegyék a fiataloktól a tudás, a boldogulás és a jövő lehetőségét.

Hangsúlyozta: a Fidesz és Orbán azt szeretné, hogy a magyar fiatalok ne képezzék magukat, ne tanuljanak nyelveket, legyenek csak közmunkások, legyenek hálásak, legyenek hű alattvalói, modern rabszolgái a rendszernek.

Bangóné Borbély Ildikó kifejtette: Orbán az őszi kvótanépszavazással már ki akarja vezetni hazánkat az Európai Unióból, és ezzel le akarja zárni az országhatárt a fiatalok előtt - így tenné a Fidesz Magyarországot köztársaság helyett a közmunkások társaságává.

Az MSZP szerint nem az EU-ból való kilépés a megoldás! A fiataloknak minőségi oktatást és megélhetést biztosító fizetéseket kell adni, hogy azok is hazajöjjenek, akik elmentek!

Nem rázárni kell az országot a fiatalokra, hanem európai életet biztosítani nekik! –szögezte le az MSZP politikusa.

Ezért mi azt mondjuk, hogy aki Európában akar maradni, az október 2-án maradjon otthon! Ne dőljön be senki Orbán Viktor hallucinációjának! Legyen október 2. a Szabad Európa Napja! - tette hozzá.