MTI/mszp.hu | Belföld | bérek | Szociális ügyek
2017. augusztus 23. 15:37

Óriási bérkülönbségek vannak az országban a Fidesz politikája miatt

Az MSZP szerint a Fidesz politikája a felelős azért, hogy óriási bérkülönbségek alakultak ki az országon belül.
Gúr Nándor MSZP-alelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: míg Budapesten 246 ezer forint az átlagkereset, addig ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 112 ezerrel kevesebb, azaz 134 ezer forint. Szerinte soha nem volt ekkora különbség az átlagkeresetek között. 
 
Felidézte: míg 2010-ben nagyjából 50 százalékkal volt nagyobb a budapesti átlagkereset a borsodinál vagy a szabolcsinál, ma már 90 százalékkal több.
    
Hangsúlyozta: ez az elmúlt hat-hét év Fidesz-politikájának következménye, a Fidesz ugyanis a gazdagok pártján áll, milliókat hagy nyomorban, néhány tíz-százezer embernek pedig olyan lehetőséget biztosít, amit soha nem látott Magyarország. 
    
Ma milliók nélkülöznek az országban, de azok sem jómódúak, akiknek 246 ezer forint a fizetése, a jómódúak a "Mészárosok, a Garancsik" és sokan mások - fogalmazott.
    
Szerinte az alacsony bérek megölik az országot, hiszen emiatt egyre többen költöznek külföldre, és munkaerőhiány alakul ki, az alacsony bérek folytatása pedig még alacsonyabb nyugdíj, ami milliókat érinthet.

Biztos megélhetést

2018-01-14 14:58

Kapcsolódó párttagok