MTI/mszp.hu | Belföld | bérek | Szociális ügyek
2017. augusztus 23. 15:37

Óriási bérkülönbségek vannak az országban a Fidesz politikája miatt

Az MSZP szerint a Fidesz politikája a felelős azért, hogy óriási bérkülönbségek alakultak ki az országon belül.
Gúr Nándor MSZP-alelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: míg Budapesten 246 ezer forint az átlagkereset, addig ez Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 112 ezerrel kevesebb, azaz 134 ezer forint. Szerinte soha nem volt ekkora különbség az átlagkeresetek között. 
 
Felidézte: míg 2010-ben nagyjából 50 százalékkal volt nagyobb a budapesti átlagkereset a borsodinál vagy a szabolcsinál, ma már 90 százalékkal több.
    
Hangsúlyozta: ez az elmúlt hat-hét év Fidesz-politikájának következménye, a Fidesz ugyanis a gazdagok pártján áll, milliókat hagy nyomorban, néhány tíz-százezer embernek pedig olyan lehetőséget biztosít, amit soha nem látott Magyarország. 
    
Ma milliók nélkülöznek az országban, de azok sem jómódúak, akiknek 246 ezer forint a fizetése, a jómódúak a "Mészárosok, a Garancsik" és sokan mások - fogalmazott.
    
Szerinte az alacsony bérek megölik az országot, hiszen emiatt egyre többen költöznek külföldre, és munkaerőhiány alakul ki, az alacsony bérek folytatása pedig még alacsonyabb nyugdíj, ami milliókat érinthet.

Kapcsolódó párttagok