mszp.hu | Belföld | fekete kedd NVI
2016. április 05. 16:55

Őrködni fogunk a választások és a népszavazás tisztasága felett!

Őrség és virágültetés a Nemzeti Választási Iroda előtt: a Magyar Szocialista Párt egyetlen percre sem téveszti szem elől az épületet.

Éppen hat hete volt a Fekete Kedd, amikor verőemberek akadályoztak meg egy magyar állampolgárt abban, hogy jogait érvényesítse – mondta Lukács Zoltán. Pártunk alelnöke bírálta a „magyar állam erre hivatott szerveit”, amiért a tucatszám tett feljelentések ellenére szinte semmit sem tesznek ebben az ügyben, és felszólította őket, hogy tegyenek érdemi lépéseket a nyomozásban. Segítséget is adott ehhez, elmondta, hogy a visszaélésnek mely időpontban milyen bizonyítékai láthatóak az Nemzeti Választási Iroda (NVI) által a rendőrség rendelkezésére bocsátott videofelvételeken, és részletezte, hogy az eredményes nyomozás érdekében mit kéne tenniük a hatóságoknak. A politikus hozzátette, hogy a magyar sajtó három nap alatt felderítette, hogy mi történt a Fekete Kedden, a rendőrségnek viszont ez a mai napig nem sikerült.

Ha bárki azt gondolja, hogy ezt az ügyet el lehet sumákolni, tévedésben van – jelentette ki Lukács Zoltán, aki arról is tájékoztatott, hogy politikusok és aktivisták tegnap óta együtt állnak őrt az NVI előtt, hogy az esetleges újabb szabálytalanságoktól megvédjék a szerdai, újabb népszavazás-versenyfutás résztvevőit.

Tegnap reggel hat óta itt vagyunk, és csak akkor megyünk el, amikor már sikerrel jártunk – jelentette ki Nyakó István, aki beszámolt arról, hogy éjszaka ismeretlen magyar választópolgárok jöttek az NVI-hez, megköszönve az ott őrködőknek, amit tesznek.

Nem ők tartoznak köszönettel, hanem mi, amiért azt kérik tőlünk, hogy képviseljük őket, és biztatnak, hogy tegyük a dolgunkat – mondta a politikus hozzátéve, hogy holnap szívesen vár mindenkit, aki beszélgetni szeretne, vagy együtt izgulni a Kúria döntésén.

A sajtótájékoztató előtt és után pártunk politikusai virágokat ültettek az NVI előtt, mert a kormánypártok földig rombolták az Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság tekintélyét, mi pedig az ültetéssel egy új kezdetet szeretnénk szimbolizálni: a fehér virág a választások tisztaságát és a nép szavazásának lehetőségét jelképezi.