Országos csalásra készül a Fidesz?

Harangozó Tamás MSZP-s frakcióvezető-helyettes és Karácsony Gergely, az Együtt-PM politikusa  sajtótájékoztatójukon az Egyenlítő blogon nyilvánosságra hozott felvételre hivatkoztak.

Az Egyenlítő blog szerint a beszélgetőtárs a hamarosan következő fóti időközi választás miatt kér "módszertani segítséget" Horváth Szilvesztertől.

Harangozó Tamás Orbán Viktor kormányfőt és Fidesz-elnököt szólította fel, hogy nyilvánítson véleményt a "rendszerszintű" fideszes választási csalásokról, határolódjon el és nyilvánítsa megengedhetetlennek a csalást. Ha ez nem történik meg, mindenki számára világossá teszi, hogy "a Fidesz a csalók pártja" - jelentette ki.

Baján szeptember 22-én tartottak időközi önkormányzati választást. A Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en, Teket Melindára, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció közös jelöltjére pedig 406-an szavaztak. A Kecskeméti Törvényszék azonban úgy döntött, hogy meg kell ismételni a szavazást a 32-es szavazókörben, mert kampánycsendsértés történt, a választói akaratot befolyásolta az, hogy szervezetten szállították az embereket a szavazásra. A megismételt szavazás vasárnap lesz.