Belföld | Békenap szélsőjobb demokrácia
2013. május 03. 15:48

Összefogás a békés Budapestért

Horváth Csaba, az MSZP alelnöke, fővárosi frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján a demokrácia válságáról beszélt és azt mondta: olyan emberek vezetik Magyarországot és Budapestet, akik "hol egyértelműen, hol összekacsintva a szélsőjobbal hajlamosak nyitottságot mutatni radikális nézetek" felé. Olyan emberek vannak hatalmon, akik a "nyitottságot, a kulturális és társadalmi sokszínűséget arroganciára és kirekesztésre cserélték" - fogalmazott.

A politikus szerint a békenap a csendes többségnek szól, akik nem akarják, hogy az országot a szélsőségek felbukkanása fémjelezze a világban, és elvágják az országot Európától. Hozzátette: a rendezvény egyben a győzelem napja is. Reményének adott hangot, hogy a demokratikus együttműködés békés, kiszámítható országot, normális Budapestet teremt.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke megjegyezte: 2014-hez közeledve különösen fontos, hogy a demokratikus erők közösen tegyenek hitet az antifasizmus és az európai elkötelezettség mellett. Jelezte, kezdeményezték, hogy közösen vegyen részt a második világháború európai befejezésének napja alkalmából rendezendő fáklyás felvonuláson az Együtt 2014, a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Szövetségben Együtt Magyarországért és a Magyar Liberális Párt.