Összefogást a NAV-botrány feltárásáért!

Erről Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese beszélt kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, azért sürgetnek széles összefogást, mert azt látják, a kormány nem tesz semmit az ezermilliárd forintosra becsült áfacsalási vád kivizsgálásban.

Józsa István azt kérdezte, a kormánynak fontosabb-e a kisvállalkozások "folytonos vegzálása" a nagy adózók ellenőrzésénél, vagy az ügyben esetleg fideszes érdekcsoportok is érintettek lehetnek-e. "Talán a kormányhoz oly szorosan kötődő CBA-hálózat is aktív szerepet játszhatott a csalásokban?" - kérdezte a szocialista képviselő.

Az MSZP szerint amennyiben az adócsalási vádak beigazolódnak, akkor az az ország gazdasági teljesítményét is érdemben visszaveti.

Hangsúlyozta, a szocialisták továbbra is az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának 5 százalékra csökkentését javasolják, ami a lakosság megélhetési költségeinek érezhető mérséklése mellett az áfacsalásokat is visszaszoríthatja.

Józsa István emellett szólt arról is, hogy pártja a választás után kormányra kerülve zöld energiaipari fordulatot indítana. Ennek részeként átfogó lakás- és épületfelújítási programot kezdenének, ami több tízezer kis- és középvállalkozásnak adhat munkát, ezzel mintegy százezer új munkahelyet létrehozva.