Ötpárti egyeztetés helyett fideszes bábszínház

Ötpárti egyeztetés helyett fideszes bábszínház
A Fidesz csak arra használja az ellenzéket, hogy elbábozza a demokráciát, és ebben az MSZP nem vesz részt, mert az a választók megtévesztése lenne. Az egyházügyi törvény kapcsán nincs valódi egyeztetés, és egyetlen ellenzéki javaslat sem maradt a megküldött anyagban.

Bárándy Gergely sajtótájékoztatóján párhuzamot vont azzal az esettel, amikor a múlt héten, a gyermekéhezés felszámolása ügyében először ötpárti tervezet született, majd abból kihátráltak a kormánypártok.

Parlamenti képviselőnk a mostani egyeztetéssel kapcsolatban elmondta, a szocialista javaslatok között szerepelt, hogy ne lehessen olyan egyházat diszkriminálni, amely közfeladatot lát el, és tőlük ne vonják meg a támogatást. Felhívta a figyelmet arra, az is megtörténhet, hogy valamelyik egyház idehaza nem kapja meg az egyházi státuszt, miközben külföldön nagy egyházaknak számít.

A képviselő nehezményezte, hogy a fideszes Kósa Lajos sajtótájékoztatóját szinte közvetlenül az ötpárti egyeztetés utánra időzítették. Ebből jól látszik, hogy a kormány mindössze harminc percet szánt az egyházügyi törvény megvitatására, az azzal kapcsolatos ellenzéki javaslatok megfontolására. Ez Bárándy Gergely szerint komolytalan, és az MSZP ezért sem vesz részt az egyeztetéseken. 

Kapcsolódó párttagok