Ötpárti egyeztetés helyett fideszes bábszínház

Ötpárti egyeztetés helyett fideszes bábszínház
A Fidesz csak arra használja az ellenzéket, hogy elbábozza a demokráciát, és ebben az MSZP nem vesz részt, mert az a választók megtévesztése lenne. Az egyházügyi törvény kapcsán nincs valódi egyeztetés, és egyetlen ellenzéki javaslat sem maradt a megküldött anyagban.

Bárándy Gergely sajtótájékoztatóján párhuzamot vont azzal az esettel, amikor a múlt héten, a gyermekéhezés felszámolása ügyében először ötpárti tervezet született, majd abból kihátráltak a kormánypártok.

Parlamenti képviselőnk a mostani egyeztetéssel kapcsolatban elmondta, a szocialista javaslatok között szerepelt, hogy ne lehessen olyan egyházat diszkriminálni, amely közfeladatot lát el, és tőlük ne vonják meg a támogatást. Felhívta a figyelmet arra, az is megtörténhet, hogy valamelyik egyház idehaza nem kapja meg az egyházi státuszt, miközben külföldön nagy egyházaknak számít.

A képviselő nehezményezte, hogy a fideszes Kósa Lajos sajtótájékoztatóját szinte közvetlenül az ötpárti egyeztetés utánra időzítették. Ebből jól látszik, hogy a kormány mindössze harminc percet szánt az egyházügyi törvény megvitatására, az azzal kapcsolatos ellenzéki javaslatok megfontolására. Ez Bárándy Gergely szerint komolytalan, és az MSZP ezért sem vesz részt az egyeztetéseken.