mszp.hu | Belföld
2019. március 27. 11:37

Padláskisöprésbe kezdett a városvezetés a Bálna értékesítésével

Az MSZP szerint a főváros kormánypárti vezetése egy utolsó padláskisöprési akcióba kezdett a Bálna értékesítéséről szóló javaslattal.
Horváth Csaba, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a Budapest legikonikusabb épületének számító Bálna működhetett volna jól is, ha a városvezetés alkalmas lenne feladatára.
 
Úgy fogalmazott, ha a városvezetés mindent eladna, amihez nem ért, akkor a Városházától is meg kellene szabadulnia.
 
A szocialista politikus hangot adott azon félelmének is, hogy a Bálna az állami tulajdonba kerülés után "szép csendesen elveszti közvagyon jellegét", és azt a "miniszterelnök családi köre" szerzi majd meg.
 
Horváth Csaba kezdeményezte továbbá, hogy készüljön leltár a kudarcba fulladt elektronikus jegyrendszer projektjéről, hogy kiderülhessen, az eddig elköltött 12 milliárd forintból mekkora összeg hasznosulhat.
 
Egységes és átlátható budapesti parkolási rendszerre van szükség - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.
 
A Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere hangsúlyozta, a jelenlegi parkolási rendszer "úgy rossz, ahogy van", mert sem a közlekedésszervezési célokat, sem a fővárosiak érdekét nem szolgálja.
 
Kiemelte, a fővárosnak és a kerületeknek is nyilvánosságra kellene hoznia a parkolással kapcsolatos valamennyi információt, hogy tisztán lehessen látni minden bevételt és kiadást.
 
Karácsony Gergely szerint a XIV. kerület rossz döntéseiről azért lehet tudni, mert Zuglóban nyilvánosságra hoztak minden szerződést. Elkötelezettnek nevezte magát abban, hogy főpolgármesterré választása esetén hasonlóan járjon el Budapesten is az átláthatóság érdekében.
 
Az ellenzéki politikus ismertette azt a közös ellenzéki javaslatot is, amely arra szólítja fel a Fővárosi Közgyűlést, hogy írjon ki népszavazást az EP-választással egy időben a római-parti árvízi védekezés nyomvonaláról.

Kapcsolódó párttagok