mszp.hu | Belföld | főváros korrupció
2015. december 09. 15:28

Padlássöprés Budapesten!

Az V., a VIII. kerület és a főváros egyik közös vonása, hogy olcsón - legalább fél áron - adják el a még megmaradt közvagyont – jelentette ki Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője a korrupcióellenes világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus szerint a túl olcsón értékesített ingatlanok sorát szaporítja az V. kerületi Klotild palota, aminek eladásáról múlt héten döntött a Fővárosi Közgyűlés.

A képviselő szerint nagyüzemi padlássöprés folyik Budapesten, melyet bizonyít a Dagály Fürdő, a Városliget, a kórházak és az iskolák ügye, melyekből kitűnik, hogy a jelenlegi városvezetés rossz gazdája a rábízott vagyonnak.

Szaniszló Sándor, az MSZP fővárosi képviselője kifejtette:180 ezer forintos négyzetméterenkénti árért adta el a főváros a Klotild Palotát, holott ilyen értékes területen egymilliós négyzetméterenkénti ár alatt „az utolsó sarki fodrászüzletet árulják”.

A politikus hozzátette: a szavazáskor megtévesztették a fővárosi képviselőket, ugyanis nem tájékoztatták őket pontosan arról, milyen ingatlanról van szó, és hogy egy csaknem 200 szobás, ötcsillagos luxusszálloda épül a területen.

Szaniszló Sándor felszólította Tarlós Istvánt, ha már rutinosan kimaradt ebből a hibás döntésből, akkor főpolgármesteri jogkörével élve akadályozza meg annak végrehajtását, hozza vissza a közgyűlés elé a kérdést, és végeztessen egy új értékbecslést, ami figyelembe veszi a környéken végbement ingatlanfelértékelődést.

A képviselő leszögezte: ha a döntést szerződésbe foglalják, akkor az MSZP a Legfőbb Ügyészségen feljelentést tesz.
 

Kapcsolódó párttagok