Papcsák Ferenc és Zsiga Marcell mondjon le képviselői mandátumáról!

A szóvivő szombaton Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: Zsiga Marcell több százezer forintot vett fel jogtalanul költségtérítésként, amit ő is beismert, ezért le kellene mondania, mert "nincs már hitele". A legfrissebb hírek szerint azonban "nem csak a saját zsebét tömte", hanem rokonainak is "zsíros" állást szerzett az önkormányzat cégeinél.

Papcsák Ferenc volt elszámoltatási kormánybiztos, zuglói polgármester Török Zsolt elmondása szerint az önkormányzattól is felvette 175 ezer forintos költségtérítését, és az Országgyűléstől is kapott 278 ezer forintos választókerületi pótlékot. A törvény szerint erre azonban nem volt jogosult, vagy az önkormányzattól nem szabadott volna felvennie a költségtérítést, vagy az Országgyűléstől kapott összeget csökkenteni kellett volna az önkormányzattól kapott összeggel.

A történtek miatt mindkét politikusnak vissza kell fizetnie a jogtalanul felvett pénzt, és le kell mondania képviselői mandátumáról - hangsúlyozta. Hozzátette: a Fidesz tisztább közéletet ígért, ehelyett minden eddiginél több miniszter és államtitkár ül a kormányban, Szijjártó Péter szóvivő, Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és Sebestyén László miskolci képviselő pedig átlépi a kormány által megszavazott 2 millió forintos fizetési plafont. Az emberek egyre kevesebb pénzből élnek, egyharmad luxusát fizeti a lakosság kétharmada - hangsúlyozta.