Pártállamot épít a Fidesz

A ma még független, szakmai alapon működő államigazgatás megszüntetése egy rossz kormány rossz politikájának eredménye, hiszen a miniszterek, államtitkárok vagy a kormányhivatalok főispánjai mind politikai vezetők. Az alájuk sorolt intézményekben könnyebb lesz a Fidesz pártpolitikáját végrehajtatni – jelentette ki Beke Károly, az MSZP elnökségi tagja.

Az Orbán-kormány megint nem az államtitkárok és a miniszteri biztosok számán spórol, hanem 50 ezer ember munkahelyét fenyegeti – tette hozzá a politikus.
Mint mondta, 50 ezer ember munkahelyének megszüntetése, a politikai függés rendszerének kialakítása nem bürokráciacsökkentés, ettől nem lesz kevesebb a tanárok adminisztrációs feladata, vagy a vállalkozások bürokratikus terhe.

Hangsúlyozta: előbb a felesleges és drága politikai vezetők létszámát kell csökkenteni, meg kell szüntetni a pedagógusok életét tönkretevő Kliket, egyúttal átlátható, kiszámítható és egyszerű jogszabályokra van szükség, így a megspórolt pénzből lehetőség nyílna a közalkalmazottak fizetésemelésére, valamint jó minőség, gyors szolgáltatások bevezetésére.

Beke Károly szerint érthetetlen, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter miért tűri, hogy megszűnjön a tanyafejlesztési programokat, a szaktanácsadást, a falusi többfunkciós közösségi házakat irányító intézet, a mezőgazdasági támogatások kifizetését irányító hatóság, a független agrárkutatás, ráadásul a létszám csökkentés miatt romlik az élelmiszerbiztonsági és tisztiorvosi rendszer helyzete.
Ha Fazekas Sándor képtelen megakadályozni a létszámcsökkenésből következő veszélyeket, akkor nem méltó a vidéki élet, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar képviseletére – szögezte le végül Beke Károly.