MTI/mszp.hu | Belföld | egészségügy kásler miklós
2018. szeptember 27. 14:13

Pofátlanság, hogy 61 százalékkal emelték Kásler Miklós fizetését

Az MSZP frakcióvezető-helyettese "pofátlannak" nevezte csütörtökön sajtótájékoztatón, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető Kásler Miklós fizetését augusztustól 1,1 millió forintról 1,78 millió forintra emelték.
Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, hogy a kormány az oktatásban, az egészségügyben vagy a szociális szférában soha nem hajtott végre ilyen mértékű, 61 százalékos béremelést.
    
A miniszter fizetését annak ellenére emelték fel, hogy a "Fidesz-kormány károkozása" miatt az egyszerű szűrővizsgálatokra is heteket, hónapokat kell várni, a betegek rettegnek, az egészségügyi dolgozók pedig menekülnek a munkahelyeikről - jelentette ki, úgy folytatva: a középiskolába kerülő gyerekek 25 százaléka funkcionális analfabéta, a közoktatási rendszert tízezrével hagyják ott a 16 éves fiatalok, a miniszter unokái azonban drága magániskolába járnak.
    
Bangóné Borbély Ildikó a Sargentini-jelentésből idézve azt mondta: Magyarország megsérti az Európai Szociális Chartát azzal, hogy az öregségi nyugdíj és az álláskeresési járadék minimális összege nem megfelelő mértékű, ráadásul az utóbbi esetében a három hónapos folyósítási időszak is túl rövid.