mszp.hu | Belföld | NVI vasárnapi zárv
2016. február 23. 14:41

Politikai terrorizmussal élt a Fidesz

Újra megakadályozta a Fidesz a népakarat érvényre juttatását, ezúttal erőszakosan, a politikai terrorizmus eszközét felhasználva – mondta Tóbiás József a délelőtt a Nemzeti Választási Irodában (NVI) történtekkel kapcsolatban.

Pártunk elnök-frakcióvezetője kijelentette, hogy a Fidesz akciójához asszisztált az NVI, méltatlan helyzetet teremtve egy jogállamban. Hozzátette, a Ferencváros ultrái nyilatkozatot tettek közzé, hogy a Kubatov-féle Fradi Security tagjai voltak azok, akik megakadályozták, hogy magyar állampolgárok a vasárnapi zárva tartás feloldása ügyében népszavazással éljenek.
 

Tóbiás József szerint, ha a fenti hír igaz, az kérdéseket vet fel: ki irányítja a Fradi Securityt? Ha Kubatov Gábor, akkor döntött-e a Fidesz elnöksége arról, hogy így kell megakadályozni több mint tizenhat hónapja a társadalomban jogos követelést, hogy a vasárnapi zárvatartás feloldásáról a választópolgárok dönthessenek? A miniszterelnök hozzájárult ehhez a forgatókönyvhöz?

Felhívta a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor tegnap az Országgyűlésben még arról elmélkedett, hogy milyen jó az angolokkal együtt gondolkodni az EU reformján. Tóbiás József szerint azért lehet szó Angliában a reformokon való gondolkodásról, mert ott sem jogi-, sem adminisztratív eszközök, sem a politikai terrorizmus nem akadályozza, hogy a társadalom véleményt mondjon.

Ha a miniszterelnök valóban úgy gondolja, hogy van helyünk egy jogállami, európai közösségben, akkor a Fidesz azonnal elhatárolódik a történtektől, és elfogadják az MSZP a népszavazás intézményének reformjáról szóló javaslatát, ami jelenleg is az Országgyűlés előtt hever – jelentette ki a pártelnök.  Leszögezte, hogy a mai események azt mutatják, hogy az MSZP jó úton jár: nincs már adminisztratív eszköz vagy jogi csűrcsavar, csak a nyers erőszak tudja megakadályozni, hogy egy népszavazás érvényre kerüljön Magyarországon.

Az MSZP jó úton jár, képviseli a társadalom azon igényét, hogy döntsön a saját sorsáról, szeretné, ha a véleménye eljutna a hatalmasságokhoz, és erről az útról nem térünk le – zárta sajtótájékoztatóját  Tóbiás József.

Az MSZP közleménye

2019-07-26 16:03

Kapcsolódó párttagok