Poltra és Handóra nemet mond, Darák Péter beszámolóját elfogadja a frakció

27 év után először fordult elő, hogy a fideszes bizottsági többség időkeretbe szorította a vitát.

Ezt nehezményezte Bárándy Gergely országgyűlési képviselő az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának ülése után, amelyen Polt Péter legfőbb ügyészt, Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét és Darák Pétert, a Kúria elnökét hallgatták meg a bizottság tagjai a szokásos éves beszámolók keretében.

Bárándy Gergely rámutatott, hogy így minden frakciónak összesen nyolc perces időkeret jutott.

A politikus elmondta, hogy a beszámoló során a legfőbb ügyész nem tudta meggyőzni arról, hogy alkotmányosan és a saját jogköreit betartva jár el. Továbbra is meggyőződésünk, hogy az ügyészség fideszes, és politikai megrendelésre dolgozik – jelentette ki.

Bárándy elmondta azt is, hogy számon kérték Handó Tündén a bíróságokon kialakult rossz hangulatot és a bírói pályáztatások körül kialakult helyzetet, de érdemi választ nem kaptak. a Képviselő úgy vélte, hogy olyan kritikák érték az OBH-t, amelyeket az elnökasszony nem hagyhat szó nélkül.

Mint mondta, a szocialista frakció ezért nem fogadja el az említett két beszámolót, szemben Darák Péterével, aki beszámolt a Kúria éves tevékenységéről.