Posta-ügy – Lex Tóth Bertalan készül

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezető-helyettese életszerűtlennek nevezte, hogy Németh Szilárd korábbi rezsibiztos egy reggel fölébredve azon kapja magát, hogy aggódnia kellene a Magyar Postáért, mert az a csomagküldés területén versenyhátrányba kerülhet, ezért javasolja a közpénzből működő posta közérdekű adatainak titkosítását.

Az MSZP képviselője szerint inkább arról van szó, hogy a személyre szabott jogalkotás újabb állomásához érkezett a kormány.

Tóth Bertalan egy évvel ezelőtt 25 kérdésben fordult a Magyar Postához és leányvállalataihoz közérdekű adatigényléssel, ezt elutasították, így ma 4-5 folyamatban lévő per sikeres végig vitelét akarja Németh Szilárd és a Fidesz megakadályozni.

Nem akarják, hogy hozzáférjünk azokhoz az adatokhoz, amelyek a Magyar Posta szerződéseiben szerepelnek – jelentette ki a szocialista politikus.

A közérdekű adatigényléssel az MSZP képviselője arra volt kíváncsi, hogy a postához kerülő lakossági befektetéseket ki kezeli. A képviselő szerint ez a pénz magántulajdonban lévő társaságokhoz vándorol, ők kezelik a kártyás fizetéseket is.

Tóth Bertalan elmondta, a posta „közös vállalatban” működik az FHB-val, amelynek Spéder Zoltán az igazgatósági elnöke. Hozzátette: a törvényjavaslat kormányzati indokai kísértetiesen hasonlítanak, sőt helyenként szó szerint ugyanazok, mint az általa indított perekben az FHB ügyvédeinek érvei.

Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint egyértelműen az ő személyére szabják a jogalkotást, hogy ellehetetlenítsék a pereit, amelyekből az egyikben márciusra várható az elsőfokú ítélet.

Miért titkosítják a posta közérdekű adatait? - Tóth Bertalan napirend előtti felszólalása

Kapcsolódó párttagok