Belföld, Gazdaság | együttműködés
2012. október 19. 13:59

Program alapú együttműködés

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető pénteken sajtótájékoztatón elmondta: az előző nap bemutatott gazdasági programjukat elküldik az LMP-nek, a Demokratikus Koalíciónak, a 4K!-nak, a Milla Egyesületnek, a Szolidaritás mozgalomnak, Bajnai Gordon Haza és Haladás Alapítványának, valamint megkapják szakszervezetek, kamarák is.

Az MSZP elnöke ezt azzal indokolta, hogy a demokratikus erők nem elégedhetnek meg az Orbán-kormány leváltására kötött hatalomtechnikai paktummal, programalapú együttműködésre van szükség, hogy világos legyen, mit tennének 2014 után.

Véleménye szerint ennek első állomása lehet az MSZP gazdaságpolitikai programjának megvitatása, annak széles körű véleményeztetése, mivel a következő kormány mozgásterét döntően a gazdaság teljesítménye határozza majd meg.

Hangsúlyozta, hogy a szocialista párt nyitott a javaslatokra, és kész beilleszteni őket a programjába, ezzel is hozzájárulva az ellenzéki együttműködés megvalósulásához.

Mesterházy Attila ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy koncepciójuk a gazdaságpolitikai javaslatok megfogalmazásán túl a jogbiztonság helyreállítását is szorgalmazza, valamint új, együttműködésen alapuló politikai kultúrát tart kívánatosnak.

A szocialista párt csütörtökön mutatta be gazdasági kilábalási koncepcióját, amely a növekedés és a munkahelyteremtés mellett a jogállami normák helyreállítását és a befektetői klíma megváltoztatását is célul tűzi.